Aeropress

Tämä laite tekee erinomaista, puhdasta ja aromikasta kahvia nopeasti. Lisäksi puhdistat sen käden käänteessä. Aeropressillä voit tehdä kevyempää suodatinkahvia ja vahvempaa mokkapannutyyppistä kahvia, mielesi mukaan.

  1. Laita pyöreä suodatinpaperi (löydät näitä kahviliikkeistä) muoviseen suodatinosaan ja huuhtele se vedellä poistaaksesi kahvista paperin maun. Laita suodatinosa kiinni Aeropressin alempaan osaan (kaksi isompaa osaa).
  2. Mittaa ja jauha noin 16 grammaa kahvia suodatinkahvijauhatuksella ja laita se Aeropressin alempaan osaan. Kiehauta tällä aikaa vesi.
  3. Kaada noin 220 gramma vettä kahvin päälle. Veden ja kahvin määrän annostelulla voit vaihdella kahvin vahvuutta. Kaada vettä Aeropressin puoleen väliin jos haluat vahvaa mokkatyyppistä kahvia, loppuun asti jos haluat suodatinkahvityyliä.
  4. Sekoita, jotta kaikki kahvimurut kastuisivat vedestä.
  5. Laita Aeropressin yläosa kiinni alaosaan ja anna hautua 20-90 sekuntia.
  6. Haluamasi ajan kuluttua poista yläosa, sekoita vielä kerran, laita yläosa takaisin paikalleen ja paina yläosa alas asti. Tällöin kahvi tippuu alaosan suodattimen läpi suoraan kuppiin tai kaatimeen. Nauti!