Suodatinkahvi

Suodatinkahvilaitteella saa hyvää kahvia. Salaisuus tässä on laitteen puhtaana pito ja oikean kahvi- ja vesimäärän sekä jauhatusasteen löytäminen. Muista aina kaataa vesi vesisäiliöön muulla kuin laitteeseen kuuluvalla pannulla, sillä pannuun kertyy aina hieman kahvirasvoja, joka vaikuttaa veden makuun. Käytä tuoretta, paahdettua ja vastajauhettua kahvia.

  1. Mittaa oikea määrä kahvia ja vettä. Oikea määrä kahvia on 60 g litralle. Käytä mittaamisessa vaakaa, mutta sen puuttuessa mittalusikkakin käy. Aseta suodatinpaperi suodatinpidikkeeseen ja kastele se kuumalla vedellä poistaaksesi paperin maun kahvista.
  2. Laita oikea määrä kahvia suodatinpaperiin. Tasoita kahvi paperissa, mutta älä paina sitä kasaan millään esineellä. Näin kahvipurut eivät ole toisiaan liian lähellä eikä uuttuminen häiriinny.
  3. Laita laite päälle ja ota aikaa, kun kahvi alkaa tippua siihen asti, kunnes se lakkaa tippumasta. Tämä aika on suodatusaika. Jos se on yli viisi minuuttia, vaihda suodatuskarkeus suuremmalle. Jos kahvi tippuu nopeammin kuin neljä minuuttia, jauha hieman hienompaa kahvia ensi kerralla.
  4. Jos et juo kahvia heti, kaada valmis kahvi termospulloon. Älä jätä kahvia kuumalle levylle, sillä siitä tulee kitkerää jatkuvalla lämmöllä. Jos tarjoilet kahvin suoraan kannusta, sekoita kahvia hieman erottaaksesi kevyemmän kahvin yläosan ja vahvemman kannun pohjalla olevan kahvin. Nauti! Pese kaikki osat heti kahvin valmistamisen jälkeen.